Ananasové kari s krevetami a škeblemi
25 min.
Ingredience
- 2hrnkyMléko kokosové
- 2lžíceKari pasta
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr krupice
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 450gramůŠkeble čerstvé
- 170gramůAnanas
- 2kusyChilli paprička
- 5kusůKafirové listy
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
103 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.
- 2Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.
- 3Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.
- 4Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.