Ananasové kari s krevetami a škeblemi

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
103 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.
  • 2
    Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.
  • 3
    Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.
  • 4
    Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.