Ananasové muffiny
60 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 2lžíceCukr moučkový
- 100gramůAnanas kandovaný
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMouka polohrubá
- Poleva
- 3lžíceAnanasová šťáva
- 1lžíceLikér pomerančový
- 2gramyCukr moučkový
- Těsto
- 1kusPomeranč
- 350gramůKompot ananasový
- 1gramMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 2decilitryJogurt bílý
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený) dobře omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a pomeranč vymačkáme do sklenice. Ananas z kompotu scedíme, šťávu zachytíme a ananas následně pokrájíme na kostičky.
- 2Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry a směs promícháme. Ve druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Poté přidáme 1 dl pomerančové šťávy, bílý jogurt, následně znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs a nakonec ananas. Bílky šleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
- 3Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků.
- 4Připravíme polevu: v misce dohladka vymícháme moučkový cukr s přecezenou ananasovou šťávou a likérem. Vychladlé muffiny potřeme polevou, do středu vložíme kandovaný ananas a polevu necháme zatuhnout. Poté muffiny posypeme zlehka moučkovým cukrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.