Ananasové řezy se žloutkovým krémem
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kilogramKompot ananasový
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,5lžičkaAnanasová šťáva
- Krém
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůMouka rýžová
- 0,5lžičkaAnanasová šťáva
- 50gramůCukr moučkový
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
652 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.
- 3Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.
- 4Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.