Ananasové řezy se žloutkovým krémem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 50gramůCukr moučkový
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,25kilogramKompot ananasový
    • 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
    • 0,5lžičkaAnanasová šťáva
  • Krém
    • 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 10gramůMouka rýžová
    • 0,5lžičkaAnanasová šťáva
    • 50gramůCukr moučkový
    • 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
  • Na formu
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
652 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.
  • 3
    Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.
  • 4
    Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.