Ananasové želé
40 min.
Ingredience
- 4plátkyŽelé dortové
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusAnanas
- 100gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 mg
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Plátky želé dáme do vhodné nádoby, zalijeme 1 dl studené vody, necháme nabobtnat 10-15 minut. Potom ji za stálého míchání povaříme do rozpuštění.
- 2Oloupaný a očištěný ananas nakrájíme na malé kousky. Půlku dáme do kastrůlku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, zalijeme zbylou studenou vodou a za občasného promíchání, povaříme doměkka.
- 3Měkký ananas rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a vrátíme do kastrůlku. Následovně smícháme se želatinou. Zbylou půlku nakrájeného ananasu rozdělíme do 4 vysokých skleniček doplníme připraveným želé a dáme ztuhnout do lednice.
- 4Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.