Ananasové želé

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 4plátkyŽelé dortové
    • 3decilitryVoda pitná
    • 1kusAnanas
    • 100gramůCukr třtinový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 mg
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želé dáme do vhodné nádoby, zalijeme 1 dl studené vody, necháme nabobtnat 10-15 minut. Potom ji za stálého míchání povaříme do rozpuštění.
  • 2
    Oloupaný a očištěný ananas nakrájíme na malé kousky. Půlku dáme do kastrůlku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, zalijeme zbylou studenou vodou a za občasného promíchání, povaříme doměkka.
  • 3
    Měkký ananas rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a vrátíme do kastrůlku. Následovně smícháme se želatinou. Zbylou půlku nakrájeného ananasu rozdělíme do 4 vysokých skleniček doplníme připraveným želé a dáme ztuhnout do lednice.
  • 4
    Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.