Ananasový koláč
190 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- 100mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 120gramůCukr moučkový
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůAnanas
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Na vál dáme hladkou mouku se 100 g moučkového cukru. Uprostřed vytvoříme důlek, dáme do něj máslo a zpracujeme na drobenku. Na drobenku dáme dvě vejce a důkladně prohněteme, dokud nebude hedvábně hladké. Potom ho zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na jednu hodinu odpočívat.
- 2Předehřejeme troubu na 180 °Celsia.
- 3Odpočaté těsto rozválíme, vyplníme jím formu propícháme vidličkou a 15 minut předpékáme.
- 4V rendlíku povaříme část ananasu s třtinovým cukrem a rozmixujeme. V misce prošleháme vejce se smetanou a směs jemně vetřeme k rozmixovanému ananasu s cukrem.
- 5Zbylou část ananasu dáme na předpečené těsto, rovnoměrně zalijeme smetanovým krémem a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě.
- 6Upečený koláč necháme 15 minut zchladnout, posypeme ho moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.