Ananasový pohár s pařížskou omáčkou
34 min.
Ingredience
- Na pařížskou šlehačku
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůCukr krupice
- 2lžíceKakao
- 50gramůČokoláda hořká
- Na pudink
- 4decilitryMléko polotučné
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůCukr krupice
- 300gramůKompot ananasový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.
- 2Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
- 3Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.
- 4Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.