Ananasový pohár s pařížskou omáčkou

34 min.
Evropa

Ingredience

  • Na pařížskou šlehačku
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůCukr krupice
    • 2lžíceKakao
    • 50gramůČokoláda hořká
  • Na pudink
    • 4decilitryMléko polotučné
    • 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 50gramůCukr krupice
    • 300gramůKompot ananasový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.
  • 2
    Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.
  • 4
    Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.