Anglický sýrový koláč
80 min.
Ingredience
- Na náplň
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 800gramůSýr Philadelphia
- 40gramůCukr vanilka
- 30mililitrůLimetková šťáva
- Na polevu
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceLimetková kůra
- Na těsto
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSušenky BeBe kakaové
- 40gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
939 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, necháme ho vychladnout tak, aby zůstalo vlažné. Rozdrcené kakaové sušenky vložíme do misky, přilijeme vlažné máslo, vsypeme vanilkový cukr a skořicí. Ze surovin rukou vypracujeme těsto, které namačkáme do dortové formy.
- 2Sýr Philadelphia smícháme dohromady s vanilkovým cukrem a nakonec přilijeme limetkovou šťávu. Vše důkladně metlou prošleháme. Vejce společně s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny a zlehka vmícháme do sýrové hmoty. Připravenou náplň dáme na sušenkový korpus ve formě.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a při 150 stupních pečeme 40 - 45 minut. Smícháme zakysanou smetanu s vejcem a limetkovou kůrou, přelijeme povrch pečícího se koláče a vrátíme na 15 minut zpátky do trouby dopéct.
- 4Po upečení koláč vytáhneme z trouby a necháme úplně vychladnout ve formě. Poté sundáme strany formy a koláč nakrájíme. Podle porcí pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.