Angrešt s vinnou pěnou
35 min.
Ingredience
- 10gramůCukr moučkový
- 10gramůCitronová kůra
- 300gramůAngrešt
- 4lžíceSirup bezinkový
- 150mililitrůVoda pitná
- Vinná pěna
- 10gramůCitronová kůra
- 50mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůZázvor celý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.
- 2V hrnci smícháme cukr a citrónovou kůru. Přilijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme angrešt, opět přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté jej dáme do mísy.
- 3Sirup vaříme další 3 minuty, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme 2 minuty chladnout. Poté sirupem přelijeme angrešt, necháme asi 20 minut chladnout.
- 4Směs na vinnou pěnu přelijeme do větší mísy, přidáme šlehačku a vyšleháme do pěny. Přisypeme práškový cukr, pečlivě promícháme. Angreštovou směs rozdělíme do skleniček a ozdobíme vinnou pěnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.