Angrešt s vinnou pěnou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.
  • 2
    V hrnci smícháme cukr a citrónovou kůru. Přilijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme angrešt, opět přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté jej dáme do mísy.
  • 3
    Sirup vaříme další 3 minuty, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme 2 minuty chladnout. Poté sirupem přelijeme angrešt, necháme asi 20 minut chladnout.
  • 4
    Směs na vinnou pěnu přelijeme do větší mísy, přidáme šlehačku a vyšleháme do pěny. Přisypeme práškový cukr, pečlivě promícháme. Angreštovou směs rozdělíme do skleniček a ozdobíme vinnou pěnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.