Angreštové suflé
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSkořice mletá
- 200gramůCukr krupice
- 500gramůAngrešt
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Nedozrálé angrešty uvaříme ve vodě a po scezení je propasírujeme přes síto.
- 2Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme. Vmícháme kaši z angreštů, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, špetku skořice a zamícháme. Na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků.
- 3Vlijeme do vymaštěné formy. Za mírné teploty pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
- 4Upečené posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.