Angreštový koláč
55 min.
Ingredience
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůAngrešt
- 80gramůCukr moučkový
- 20gramůZázvor mletý
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto. Přilijeme lžíci vody a zapracujeme do těsta. Překryjeme alobalem, vložíme do lednice a necháme půl hodiny uležet. Rozválíme na plát, potřeme žloutkem a položíme na plech potažený papírem na pečení. Angrešt omyjeme, rozpůlíme, smícháme s cukrem, mletým zázvorem a naneseme doprostřed plátu těsta. Okraje těsta přehneme přes ovoce, potřeme bílkem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.
- 2Koláč naporcujeme a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.