Angreštový koláč

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto. Přilijeme lžíci vody a zapracujeme do těsta. Překryjeme alobalem, vložíme do lednice a necháme půl hodiny uležet. Rozválíme na plát, potřeme žloutkem a položíme na plech potažený papírem na pečení. Angrešt omyjeme, rozpůlíme, smícháme s cukrem, mletým zázvorem a naneseme doprostřed plátu těsta. Okraje těsta přehneme přes ovoce, potřeme bílkem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.
  • 2
    Koláč naporcujeme a ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.