Angreštový kompot II.

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr rozmícháme ve vodě a mírně zahřejeme. Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté nasypeme do cukrového roztoku a zahříváme. Jakmile angrešt začne měnit barvu, přivedeme k varu, povaříme cca 5-10 minut do změknutí.
  • 2
    Ochladíme, rozdělíme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C 20-30 minut. Po vychladnutí uložíme na chladné a temné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.