Angreštový kompot II.
50 min.
Ingredience
- 1kilogramAngrešt
- 400gramůCukr krystal
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Cukr rozmícháme ve vodě a mírně zahřejeme. Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté nasypeme do cukrového roztoku a zahříváme. Jakmile angrešt začne měnit barvu, přivedeme k varu, povaříme cca 5-10 minut do změknutí.
- 2Ochladíme, rozdělíme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C 20-30 minut. Po vychladnutí uložíme na chladné a temné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.