Angreštový kompot se šlehačkou
15 min.
Ingredience
- 500gramůAngrešt
- 4lžíceMed včelí
- 1lžíceCitronová kůra
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Angreštový kompot přelijeme přes sítko a necháme dobře okapat, potom angrešty dáme do misky. V mikrovlnné troubě zahřejeme med, smícháme s jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, polijeme směsí angrešty, ihned promícháme a necháme vychladnout.
- 2Z 200 g smetany vyšleháme tuhou šlehačkou, smícháme ji dohromady s vychladlým angreštem, následně angreštovou směs rozdělíme podle porcí do vhodných skleněných pohárů. Připravené poháry dáme do lednice dobře vychladit.
- 3Ze zbylé smetany spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku, tou ozdobíme povrch poháru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.