Angreštový kompot se šlehačkou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Angreštový kompot přelijeme přes sítko a necháme dobře okapat, potom angrešty dáme do misky. V mikrovlnné troubě zahřejeme med, smícháme s jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, polijeme směsí angrešty, ihned promícháme a necháme vychladnout.
  • 2
    Z 200 g smetany vyšleháme tuhou šlehačkou, smícháme ji dohromady s vychladlým angreštem, následně angreštovou směs rozdělíme podle porcí do vhodných skleněných pohárů. Připravené poháry dáme do lednice dobře vychladit.
  • 3
    Ze zbylé smetany spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku, tou ozdobíme povrch poháru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.