Angreštový krém s kiwi
35 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 140gramůCukr krupice
- 400mililitrůVíno bílé
- 40gramůSolamyl
- 2kusyKiwi
- 500gramůAngrešt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Omytý angrešt povaříme ve víně s cukrem asi 5 minut. Polovinu angreštu vyjmeme a zbylý rozvaříme a prolisujeme přes síto. Solamyl rozmícháme se 2 lžícemi vody a přimícháme do angreštového krému. Vaříme dále až do zhoustnutí.
- 2Oloupané kiwi nakrájíme na plátky, plátky nakrájíme na čtvrtky a vmícháme spolu s celým angrestem do krému.
- 3Krém rozdělíme do skleněných misek a necháme vychladit. Před podáváním můžeme dezert ozdobit pěnovými pusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.