Anýzová vejce

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
18 mg
Cukr
450 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.
  • 2
    Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.
  • 3
    Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.
  • 4
    Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.