Anýzová vejce
15 min.
Ingredience
- zálivka
- 1špetkaAnýz mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 1špetkaChilli koření mleté
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 1špetkaAnýz mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
18 mg
Cukr
450 mg
Postup přípravy
- 1Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.
- 2Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.
- 3Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.
- 4Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.