Anýzové perníčky
40 min.
Ingredience
- Na potření
- Těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMed včelí
- 2lžičkyAnýz mletý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSoda jedlá
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme jedlou sodu, koření a strouhanou citronovou kůru. Přilijeme vejce promíchaná s medem a vypracujeme tužší těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
- 2Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme v horké troubě 8-10 minut.
- 3Upečené, trochu vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme několik dnů uležet v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.