Anýzové podkovy
50 min.
Ingredience
- 500gramůCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 7decilitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůAnýz mletý
- 20gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
4 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni ušleháme vejce, vodu, cukr, citronovou šťávu a kůru do pěny. Ochutíme anýzem a postupně vmícháme mouku. Vypracované těsto necháme hodinu uležet a potom vyválíme na silný plát. Z něj tvořítkem vykrajujeme proužky, které zahneme do tvaru podkovy a rozložíme na máslem vymazaný plech. Necháme 12 hodin uležet a potom upečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.