Anýzové rohlíčky s čokoládou a ořechy
35 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůCukr moučkový
- 1lžíceAnýz mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na potření
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 50gramůČokoláda hořká
- 100gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, cukr, prosátý anýz, přidáme máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě ho necháme cca 30 minut odpočinout.
- 2Mezitím si připravíme směs na potření: Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a strouhané ořechy.
- 3Po 30 minutách těsto rozválíme na obdélník, přemístíme na pečicí papír, dáme na plech a vložíme do rozehřáté trouby. Když je těsto napůl upečeno, potřeme připravenou směsí a dopečeme. Z ještě horkého vykrájíme rohlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.