Arabské lívance s ořechy

45 min.
Libanon

Ingredience

    • 2lžíceDroždí sušené
    • 1lžíceCukr krupice
    • 4decilitryVoda pitná
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 50gramůKrupička dětská
    • 3lžičkySoda jedlá
    • 15gramůOřechy vlašské
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 5gramůRozinky tmavé
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
460 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si nejprve připravíme kvásek. Rozmíchané droždí, cukr a vodu necháme kynout na teplém místě 10 - 15 minut. V míse smícháme mouku, dětskou krupičku, jedlou sodu a 2,5 dl vody, vytvoříme hladké těsto, do něj zapracujeme vykynutý kvásek. Těsto musí být husté, ale zároveň tekuté.
  • 2
    Lívance pečeme v lívanečníku nebo na pánvi bez oleje po jedné straně, poté je vyndáme na talíř. Na neopečenou stranu umístíme náplň, připravenou smícháním jemně nasekaných ořechů, moučkového cukru, rozinek a skořice. Lívanec s náplní přeložíme a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji.
  • 3
    Podáváme teplé, pokapané medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.