Arktická roláda

62 min.

Ingredience

    • 100gramůMouka polohrubá
    • 120gramůCukr krupice
    • 15gramůKakao - prášek
    • 300mililitrůZmrzlina vanilková
    • 300mililitrůZmrzlina jahodová
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr, kakao a vše dobře promícháme. V jiné míse ušleháme vejce, směsi spojíme do hladkého těsta.
  • 2
    Těsto přendáme do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě, předehřáté 220°C po dobu přibližně 12 minut.
  • 3
    Čistou utěrku nebo ubrousek posypeme kakaem a hotovou roládu vyklopíme na utěrku. Papír opatrně sloupneme, nožem odřízneme křupavé okraje. Od jedné užší strany svineme plát i s utěrkou do válečku, roládu položíme spojem dolů na mřížku a necháme vychladnout.
  • 4
    Zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby trochu změkly. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme a stěrkou naneseme do poloviny zmrzlinu s jednou příchutí a na druhou polovinu rolády naneseme druhou. Od stejného úzkého konce roládu stočíme.
  • 5
    Roládu dáme na mrazuvzdorný tác, spojem dolů. Zakryjeme, dáme na 4 hodiny do mrazáku. Před servírováním necháme roládu 15 minut při pokojové teplotě, aby se dobře krájela.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.