Arktická roláda
62 min.
Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 120gramůCukr krupice
- 15gramůKakao - prášek
- 300mililitrůZmrzlina vanilková
- 300mililitrůZmrzlina jahodová
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, kakao a vše dobře promícháme. V jiné míse ušleháme vejce, směsi spojíme do hladkého těsta.
- 2Těsto přendáme do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě, předehřáté 220°C po dobu přibližně 12 minut.
- 3Čistou utěrku nebo ubrousek posypeme kakaem a hotovou roládu vyklopíme na utěrku. Papír opatrně sloupneme, nožem odřízneme křupavé okraje. Od jedné užší strany svineme plát i s utěrkou do válečku, roládu položíme spojem dolů na mřížku a necháme vychladnout.
- 4Zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby trochu změkly. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme a stěrkou naneseme do poloviny zmrzlinu s jednou příchutí a na druhou polovinu rolády naneseme druhou. Od stejného úzkého konce roládu stočíme.
- 5Roládu dáme na mrazuvzdorný tác, spojem dolů. Zakryjeme, dáme na 4 hodiny do mrazáku. Před servírováním necháme roládu 15 minut při pokojové teplotě, aby se dobře krájela.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.