Arménská zapékaná jablka s ořechy
40 min.
Ingredience
- 8kusůJablka
- 30gramůCukr skořicový
- 16lžičekMarmeláda meruňková
- 200gramůJádra lískových ořechů
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůŠlehačka
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vyzrálá jablka omyjeme, seřízneme vršky a vykrojíme jádřince. Dutinu vysypeme skořicovým cukrem, přidáme 2 lžičky meruňkové zavařeniny, 1 lískový ořech a navrch hoblinku másla.
- 2Jablka vložíme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou s citronovou šťávou, posypeme cukrem a vložíme do mírně vyhřáté trouby, ve které je zvolna upečeme. Při pečení poléváme vypečenou šťávou.
- 3Mezitím ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a nastrouháme zbytek lískových oříšků.
- 4Zapékaná jablka podáváme vlažná, přelitá vypečenou šťávou, zdobená šlehačkou a posypaná mletými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.