Aromatické jehněčí s datlemi

20 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekám na jemno.
  • 2
    Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.
  • 3
    Datle zbavíme pecek.
  • 4
    Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.
  • 5
    Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.
  • 6
    Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.
  • 7
    Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.