Aromatické jehněčí s datlemi
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJehněčí kýta
- 300gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 2lžičkySkořice mletá
- 50gramůDatle sušené
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůKuskus
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 425mililitrůVoda pitná
- 1lžícePyré rajčatové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekám na jemno.
- 2Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.
- 3Datle zbavíme pecek.
- 4Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.
- 5Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.
- 6Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.
- 7Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.