Asijská hovězí polévka
70 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 200gramůNudle rýžové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 450gramůNudle široké
- 50gramůFazolové klíčky
- 60gramůCibule
- 60gramůCibulka jarní
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůMáta
- 1kusChilli paprička
- 2kusyLimetka
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle namočíme asi na 20 minut do teplé vody, aby změkly. Slijeme je a dáme zatím stranou.
- 2Vývar přivedeme k varu, rybí omáčku a poté značně snížíme teplotu. Další velkou nádobu naplníme vodou a dáme vařit. Do vařící vody vložíme sušené nudle a omyté fazolové klíčky. Vaříme tak dlouho, až jsou nudle měkké, ale ne rozvařené. Fazolové klíčky by si měly zachovat křehkost.
- 3Nudle s fazolovými klíčky i vařící vývar rozdělíme do 6 servírovacích misek, přidáme okapané rýžové nudle, stejnoměrně rozdělíme kolečka syrové cibule, nasekanou jarní cibulku a plátky syrového steaku. Ozdobíme listy koriandru a máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.