Aspik s ovocem a šampaňským vínem

29 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté ovoce: maliny, černý rybíz, červený rybíz, jahody a oloupané plátky grapefruitu dáme do vody s cukrem a krátce 2-4 minuty povaříme. Ovoce vyjmeme a rozdělíme do pohárů.
  • 2
    Želatinu namočíme do studené vody nabobtnat na 5 minut, pak ji vymačkáme a rozpustíme ve 4 dl ovocné teplé šťávy, přilijeme k ní šampaňské víno a ochutíme citronovou šťávou. Tímto aspikovým sirupem zalijeme ovoce v poháru a dáme do chladničky přes noc zatuhnout.
  • 3
    Druhý den vyšleháme smetanu na šlehačku a ozdobně ji nastříkáme na poháry, šlehačku posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme ovocem.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.