Avokádový salát s whisky
60 min.
Ingredience
- 1lžíceHrozinky
- 2lžíceWhisky
- 2kusyAvokádo
- 1kusPomeranče
- 4lžíceOřechy vlašské
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusCitrony
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Rozinky necháme hodinu stát ve whisky. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. S jablky uděláme to samé. Pomeranč rozkrojíme, z poloviny vymačkáme šťávu, druhou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechno ovoce smícháme v míse s nasekanými ořechy a rozinkami. Vedle si smícháme whisky, citronovou a pomerančovou šťávu a cukr. Sirup nalijeme k ovoci a vše chladíme dvě hodiny v ledničce. Vedle si ušleháme smetanu a šlehačkou ozdobíme salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.