Avokádový sorbet zdobený tequilovou šlehačkou
20 min.
Ingredience
- 4kusyAvokádo
- 0,5kusOkurka salátová
- 4lžičkyCukr třtinový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 150gramůSmetana ke šlehání 30%
- 12lžicTequila silver
- 1lžíceZtužovač šlehačky
- 0,5hrstMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vybereme zralá avokáda a oloupeme je. Oloupaná rozpůlíme a vykrojíme pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky.
- 2Polovinu salátové okurky dobře omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pokrájené avokádo s okurkou smícháme v míse, přidáme cukr a 3 lžíce citrónové šťávy. Vše rozmixujeme na hladké pyré. Vzniklý sorbet přendáme do menší misky a dáme do mrazáku na cca 4 hodiny zmrazit.
- 3Těsně před vyndáním sorbetu z mrazáku připravíme šlehačku. Smícháme smetanu s trochou tequily - podle chuti. Přidáme zbylou lžíci citrónové šťávy, ztužovač šlehačky a ušleháme hebkou šlehačku.
- 4Meduňku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Otrháme pár lístků. Z mrazáku vyndáme sorbet a lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme hromádky ve tvaru lžíce.
- 5Do sklenice na sekt dáme porci sorbetu, ozdobíme šlehačkou ochucenou tequilou a přidáme pár lístků meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.