Avokádový sorbet zdobený tequilovou šlehačkou

20 min.

Ingredience

    • 4kusyAvokádo
    • 0,5kusOkurka salátová
    • 4lžičkyCukr třtinový
    • 4lžíceCitronová šťáva
    • 150gramůSmetana ke šlehání 30%
    • 12lžicTequila silver
    • 1lžíceZtužovač šlehačky
    • 0,5hrstMeduňka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme zralá avokáda a oloupeme je. Oloupaná rozpůlíme a vykrojíme pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Polovinu salátové okurky dobře omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pokrájené avokádo s okurkou smícháme v míse, přidáme cukr a 3 lžíce citrónové šťávy. Vše rozmixujeme na hladké pyré. Vzniklý sorbet přendáme do menší misky a dáme do mrazáku na cca 4 hodiny zmrazit.
  • 3
    Těsně před vyndáním sorbetu z mrazáku připravíme šlehačku. Smícháme smetanu s trochou tequily - podle chuti. Přidáme zbylou lžíci citrónové šťávy, ztužovač šlehačky a ušleháme hebkou šlehačku.
  • 4
    Meduňku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Otrháme pár lístků. Z mrazáku vyndáme sorbet a lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme hromádky ve tvaru lžíce.
  • 5
    Do sklenice na sekt dáme porci sorbetu, ozdobíme šlehačkou ochucenou tequilou a přidáme pár lístků meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.