Azerbájdžánský pomerančový rosol
65 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 2kusyGranátové jablko semínka
- 650mililitrůVoda pitná
- 30gramůŽelatina
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé kousky, vybereme jadérka, zasypeme polovinou cukru a necháme půl hodiny stát, aby pustily šťávu. Potom šťávu scedíme a prolisujeme do ní dřeň. Z granátových jablek vybereme jádra.
- 2Do kastrolu nasypeme druhou polovinu cukru, přidáme na kousky nakrájenou kůru z 1 pomeranče, zalijeme 600 ml vody a svaříme na sirup. Přidáme ve studené vodě namočenou želatinu a nastrouhanou kůru z druhého pomeranče. Za stálého míchání ještě chvilku povaříme, potom odstavíme z ohně a vlijeme pomerančovou šťávu. Podle chuti můžeme přidat i trochu šťávy citronové.
- 3Sirup přecedíme, poněkud ochladíme a nalijeme do studenou vodou vypláchnutých kompotových misek do výše 1 cm a postavíme do chladna. Na ztuhlý rosol rozložíme jádra granátových jablek, zalijeme zbylým rosolem a znovu dáme vychladit.
- 4Podáváme ozdobené několika zrnky granátového jablka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.