Babiččin mřížkový koláč
85 min.
Ingredience
- 1kusCukr moučkový
- 300gramůMouka polohrubá
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceMarmeláda ostružinová
- 1hrstOřechy vlašské
- 80gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
1 g
Cukr
88 g
Postup přípravy
- 1Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřicího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry. Vložíme je do lednice a necháme asi půl hodiny odpočinout.
- 2Koláčovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Vtlačíme do ní 2/3 těsta a potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a na koláči z nich vytvoříme mřížku. Do mezer vložíme rozpůlené vlašské ořechy.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45min dozlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.