Babiččin mřížkový koláč

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
1 g
Cukr
88 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřicího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry. Vložíme je do lednice a necháme asi půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Koláčovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Vtlačíme do ní 2/3 těsta a potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a na koláči z nich vytvoříme mřížku. Do mezer vložíme rozpůlené vlašské ořechy.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45min dozlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.