Babiččin ořechový dort

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dort-korpus upečeme předem. Utřeme cukry se žloutky, přidáme kávu, rozpuštěnou čokoládu, mleté ořechy, piškotové drobečky a vmícháme pevný sníh. Směs vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme zvolna ve středně horké troubě asi tři čtvrtě hodiny. Po upečení necháme dort zchladnout a vyndáme ho z formy.
  • 2
    Připravíme si ořechovou náplň. Cukr krupici svaříme na nitku za stálého míchání a vmícháme do něj mleté ořechy. Máslo utřeme s ořechovou hmotou a ořechová náplň je hotová.
  • 3
    Korpus dortu rozřízneme na tři podélné části. Díly potřeme ořechovou náplní a slepíme je k sobě. Dort dáme chladit.
  • 4
    Mezitím si rozpustíme čokoládu s tukem nad vodní lázní a tuto polevu nanášíme na dort pomocí stěrky.
  • 5
    Aby se dort snádněji porcoval, namáčíme nůž před každým řezem v horké vodě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.