Babiččin ořechový dort
60 min.
Ingredience
- 50gramůPiškoty dětské kulaté
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2lžičkyKáva mletá
- 100gramůČokoláda na vaření
- 300gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 10kusůVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Dort-korpus upečeme předem. Utřeme cukry se žloutky, přidáme kávu, rozpuštěnou čokoládu, mleté ořechy, piškotové drobečky a vmícháme pevný sníh. Směs vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme zvolna ve středně horké troubě asi tři čtvrtě hodiny. Po upečení necháme dort zchladnout a vyndáme ho z formy.
- 2Připravíme si ořechovou náplň. Cukr krupici svaříme na nitku za stálého míchání a vmícháme do něj mleté ořechy. Máslo utřeme s ořechovou hmotou a ořechová náplň je hotová.
- 3Korpus dortu rozřízneme na tři podélné části. Díly potřeme ořechovou náplní a slepíme je k sobě. Dort dáme chladit.
- 4Mezitím si rozpustíme čokoládu s tukem nad vodní lázní a tuto polevu nanášíme na dort pomocí stěrky.
- 5Aby se dort snádněji porcoval, namáčíme nůž před každým řezem v horké vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.