Babiččina bábovka
70 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krupice
- 225gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 20gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut.
- 4Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.