Babiččina bábovka

70 min.

Ingredience

    • 400gramůCukr krupice
    • 225gramůMáslo čerstvé
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 20gramůCukr moučkový
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta.
  • 2
    Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut.
  • 4
    Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.