Babiččino pochutnání
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůHera
- 200mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 300gramůVepřové škvarky
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 5lžicTuk
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKmín celý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1654 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
93 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
2 g
Cukr
280 mg
Postup přípravy
- 1V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.
- 2Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.
- 3Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.