Babiččino pochutnání

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1654 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
93 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
2 g
Cukr
280 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.
  • 2
    Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.
  • 3
    Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.