Babiččiny buchty
60 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 42gramůDroždí
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 800gramůMouka polohrubá
- 125gramůHera
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůPovidla švestková
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka vsypeme cukr a rozdrobíme droždí. Když se začnou tvořit bublinky vmícháme trochu mouky a sůl.
- 2Do vzešlého kvásku potom přidáme vejce a rozehřátou Heru, dosypeme zbylou mouku, zamícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.
- 3Z těsta vykrajujeme lžící hrudky, které rozmáčkneme na placičku. Na každou placičku položíme lžičku povidel (nebo jiné náplně) a těsto dobře zabalíme.
- 4Buchty rozložíme na plech s trochou oleje, ve kterém je obalíme. Urovnáme k sobě a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.