Babiččiny domácí nudle
44 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ní důlek a rozklepneme 3 vajíčka. Jen z mouky a vajec vypracujeme (nejdříve pomocí vidličky a potom rukama) polotuhé hladké těsto, které rozdělíme na 3 části.
- 2Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm vysokou. Vyválené díly přeneseme na utěrky a necháme proschnout.
- 3Zvlášť každý polosuchý plát (nesmí se nám lámat) nožem nakrájíme na stejné díly široké přibližně 5-6 cm, poskládáme je na sebe a velmi ostrým nožem nakrájíme tenké nudličky, které dáme znovu proschnout.
- 4Nudle použijeme hned jako zavářku do polévky, zavaříme je až nakonec a vaříme 2-4 minuty.
- 5Když nudle necháme dobře na vzduchu vyschnout (několik hodin), odložíme je do sklenice a uzavřeme víčkem. Máme je takto připravené pro další použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.