Bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceKakao
    • 200gramůCukr krupice
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1baleníKypřící prášek do pečiva
    • 1baleníCukr vanilka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, olej, teplou vodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    2/3 připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
  • 3
    Zbylé těsto promícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto.
  • 4
    Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 20 minut, potom při 180 stupních Celsia dopékáme ještě 25 minut.
  • 5
    Po upečení bábovku vyklopíme a vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 6. 10. 2015
Bábovka
Perfektní bábovka. Recept je snadný, rychlý, levný a velice chutný. S těstem se velice dobře pracovalo. Akorát se mi podařilo, že tmavá část se dostala nahoru i když jsem ji nalila jako druhou. Nevadí, na vzhledu a chuti tomu neubralo :)
Anonymní uživatel
čt 2. 2. 2017
Bábovka
Moc se mi nelíbí, že kakao mám vmíchat do druhé poloviny těsta až po přidání bílkového sněhu... Mám za to, že pak je tam ten sníh na nic, protože kakao musím dobře vmíchat.