Bábovka medová
60 min.
Ingredience
- 260gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 60gramůMed včelí
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůCitronová kůra
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůMandle mleté
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 20gramůTuk
- 30gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, přidáme med a vyšleháme do pěny. Postupně přimícháme žloutky, drcené mandle, strouhanou citronovou kůru, mouku, kypřící prášek, smetanu a vyšlehaný sníh z bílků. Vymícháme hladké těsto. Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35 až 40 minut. Bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.