Bábovka medová

60 min.
Slovensko

Ingredience

    • 260gramůMouka pšeničná hladká
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 60gramůCukr moučkový
    • 60gramůMed včelí
    • 3kusyVejce slepičí
    • 20gramůCitronová kůra
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 80gramůMandle mleté
    • 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 20gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 20gramůTuk
    • 30gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, přidáme med a vyšleháme do pěny. Postupně přimícháme žloutky, drcené mandle, strouhanou citronovou kůru, mouku, kypřící prášek, smetanu a vyšlehaný sníh z bílků. Vymícháme hladké těsto. Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35 až 40 minut. Bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.