Bábovka olejová

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2decilitryVoda pitná
    • 2decilitryOlej stolní
    • 30dekagramůMouka polohrubá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 4lžíceKakao - prášek
    • 1kusCukr vanilka
    • 4kusyVaječný žloutek slepičí
    • 25dekagramůCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme do mísy vejce, z bílků vyšleháme později sníh.
  • 2
    Ke žloutkům přidáme vanilkový a moučkový cukr, přisypáváme mouku, přiléváme vodu, olej a prášek do pečiva.
  • 3
    Vyšleháme vše v řidké těsto, vmícháme ušlehaný sníh.
  • 4
    Půlku hmoty nalijeme do bábovkové formy a do druhé poloviny vmícháme kakao a pak nalijeme do formy.
  • 5
    Dáme péct, poté pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 12. 2016
Bábovka olejová
Tuto bábovku jsem dělala ve větší formě a proto jsem recept navýšila na 12 porcí. Jinak vejce si hned v postupu v bodu 1. rozdělíme na žloutky a bílky. Sníh se lépe vyšlehá, když do bílků přidáme malou špetičku soli. Prášek do pečiva jsem dala celý, zamíchala jsem ho do mouky společně s cukrem, přidala vodu, žloutky a olej, rychle a krátce prošlehala a opatrně zlehka zapracovala sníh. Místo části vody se může dát trochu rumu a použila jsem méně kakaa. Silikonovou bábovkovou formu jsem trochu přetřela olejem a vysypala kokosem. Jiné formy se musí vymazávat pečlivěji. Bábovka nám chutnala, je jemná a nadýchaná.🙂