Bábovka s borůvkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 6decilitrůMouka pšeničná hrubá
    • 4decilitryCukr krupice
    • 1decilitrOlej stolní
    • 1decilitrVoda pitná
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 350gramůKompot borůvkový
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
239 g
Vláknina
5 g
Cukr
116 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, vanilkový cukr, skořici a prášek do pečiva. Přidáme vejce rozšlehané ve vodě a olej, vypracujeme těsto, do kterého vmícháme borůvky.
  • 2
    Bábovkovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou, nalijeme do ní těsto a bábovku upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Upečenou necháme chvíli ve formě chladnout, pak ji opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.