Bábovka s citronovým sirupem
70 min.

Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCitronová kůra
- 60mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 405gramůCukr krupice
- 45gramůKokosová moučka
- 315gramůZakysaná smetana
- 85mililitrůMléko polotučné
- 90mililitrůCitronová šťáva
- 185gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme v míse do hladkého krému změklé máslo s 220 g cukru a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, poté mouku a kokosovu moučku. Přidáme zakysanou smetanu, přilijeme mléko a uhněteme dohladka. Těsto přemístíme do vymazané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu.
- 2Mezitím si připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme zbytek cukru, zalijeme vodou a citronovou šťávou a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přivedeme k varu a povaříme ještě cca 4 minuty do zhoustnutí.
- 3Polovinou horkého sirupu přelijem bábovku a ve formě necháme 4 minuty odpočinout. Vyklopíme, polijeme zbytkem sirupu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.