Bábovka s citronovým sirupem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 2lžičkyCitronová kůra
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 2kusyVejce slepičí
    • 405gramůCukr krupice
    • 45gramůKokosová moučka
    • 315gramůZakysaná smetana
    • 85mililitrůMléko polotučné
    • 90mililitrůCitronová šťáva
    • 185gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme v míse do hladkého krému změklé máslo s 220 g cukru a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, poté mouku a kokosovu moučku. Přidáme zakysanou smetanu, přilijeme mléko a uhněteme dohladka. Těsto přemístíme do vymazané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu.
  • 2
    Mezitím si připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme zbytek cukru, zalijeme vodou a citronovou šťávou a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přivedeme k varu a povaříme ještě cca 4 minuty do zhoustnutí.
  • 3
    Polovinou horkého sirupu přelijem bábovku a ve formě necháme 4 minuty odpočinout. Vyklopíme, polijeme zbytkem sirupu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.