Bábovka s čokoládou

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1476 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
78 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 3
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  • 4
    V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.
  • 5
    Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
  • 6
    Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.