Bábovka s čokoládou
140 min.
Ingredience
- 740gramůCukr moučkový
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůČokoláda na vaření
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 450gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaTresť vanilková
- 10kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1476 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
78 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 g
Postup přípravy
- 1Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
- 2Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 3Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- 4V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.
- 5Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
- 6Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.