Bábovka s jablky
60 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceHrozinky
- 300gramůJablka
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
- Na vymazání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
43 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme cukr s vejci, přilijeme olej, vmícháme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců, vanilkový cukr, ustrouhanou citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem, posekané ořechy a hrozinky. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
- 2Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Bábovka s jablky
Moc dobrá a vláčná bábovka. V postupu je do těsta uvedený vanilkový cukr a citronová kůra, ale v ingrediencích chybí. Klidně bych přidala i malinko skořice, ale to je o chuti každého. Kdo má rád méně sladké, tak ubere trochu cukru. Palec nahoru 🙂