Bábovka s mákem a švestkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
11 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160 °C, formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Mouku smícháme s mletým mákem. Bílky se 100 g cukru ušleháme do pevného sněhu. Sušené švestky vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Smetanu ušleháme jen do polotuha spolu se 100 g cukru, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem. Do smetany vmícháme rozšlehané žloutky, mléko, mouku a švestky. Do těsta lehce vmícháme sníh z bílků a těsto vlijeme do připravené formy. V předehřáté troubě pečeme bábovku 45 minut. Zda je upečená poznáme tak, že vpíchneme špejli do těsta. Pokud se nelepí, je bábovka upečená.
  • 3
    Upečenou bábovku necháme mírně zchladnout, poté ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  • 4
    Podáváme posypanou moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.