Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem
85 min.
Ingredience
- 280gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 3lžíceStrouhanka
- 60gramůMandle
- 90gramůRozinky
- 60gramůKandované ovoce
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25lžičkaSůl
- Bílková poleva [32368]
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme 30 g másla, po ztuhnutí vysypeme strouhankou. Oloupané mandle nasekáme na drobno, kandované ovoce nakrájíme a spolu s rozinkami promícháme s hrubou moukou.
- 2Zbylé změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme špetku soli, žloutky a opět našleháme. Poté přidávám střídavě mouku a mléko. Do poslední dávky přimícháme kypřicí prášek. Poté do těsta přidáme kandované ovoce s mandlemi a rozinkami. Na závěr lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků.
- 3Těsto naplníme do formy (naplníme formu jen ze tří čtvrtin) a pečeme zhruba hodinu. Jakmile se těsto po vpichu nechytá špejle, je upečené.
- 4Zhruba 10 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
- 5Vychladlou bábovku polijeme připravenou polevou.
- 6Bílková poleva [32368]:
- 7Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.