Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ovesné vločky rozprostřeme na suchý plech, vložíme do trouby, předehřáté na 175 stupňů Celsia a osmažíme dozlatova. V průběhu smažení občas zamícháme. Osmažené vločky necháme vychladnout a pak v míse smícháme s moukou, kypřícím práškem, moučkovým a vanilkovým cukrem, máslem a vajíčky, rozmíchanými s mlékem. Vypracujeme těsto, nalijeme ho do vymazané bábovkové formy. Nahoru dáme okapané borůvky a bábovku pečeme v troubě přibližně 45 minut.
  • 3
    Upečenou necháme ve formě chvíli vychladnout, pak ji opatrně vyklopíme a ještě teplou pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.