Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami
65 min.
Ingredience
- 125gramůMouka polohrubá
- 40gramůOvesné vločky
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůBorůvky
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Ovesné vločky rozprostřeme na suchý plech, vložíme do trouby, předehřáté na 175 stupňů Celsia a osmažíme dozlatova. V průběhu smažení občas zamícháme. Osmažené vločky necháme vychladnout a pak v míse smícháme s moukou, kypřícím práškem, moučkovým a vanilkovým cukrem, máslem a vajíčky, rozmíchanými s mlékem. Vypracujeme těsto, nalijeme ho do vymazané bábovkové formy. Nahoru dáme okapané borůvky a bábovku pečeme v troubě přibližně 45 minut.
- 3Upečenou necháme ve formě chvíli vychladnout, pak ji opatrně vyklopíme a ještě teplou pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.