Bábovka s perníkem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceKakao - prášek
    • 3hrnkyMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 0,25hrnekOlej stolní
    • 3kusyVejce slepičí
    • 3lžícePerník
    • 1,5hrnkyCukr krupice
    • 1,5hrnkyMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kromě strouhaného perníku a kakaa vymícháme v míse všechny suroviny dohladka.
  • 2
    Poté odlijeme do dvou misek trochu hmoty.
  • 3
    Do jedné přidáme kakao a do druhé strouhaný perník.
  • 4
    Světlé těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a lžící střídavě vléváme obarvené těsto.
  • 5
    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.