Bábovka s pomerančovou příchutí
70 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůCukr krupice
- 900gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůPomerančová kůra
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme máslo a ušleháme do hladka, nakonec přidáme ostatní suroviny a šleháme asi 5 minut, dokud těsto nezhoustne. Nalijeme do vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut. Po vyklopení z formy posypeme práškovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.