Bábovka s vaječným koňakem
65 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Těsto
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůKoňak vaječný
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
80 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse šleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a vaječný koňak. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto dobře rozmícháme.
- 2Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy vlijeme 3/4 těsta. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.
- 3Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.