Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na závěr pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
  • 2
    Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout a vyklopíme ji na síto. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu
  • 3
    připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 16. 7. 2016
Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami
Tato bábovka mě osobně nijak neoslovila, je to taková běžná snídaňová záležitost. V receptu musí být chyba v množství mouky, jelikož těsto bylo husté, vůbec by se nedalo do formy nalít, jak se píše v postupu. Přidala jsem ještě cca 100 ml vlažného mléka. V bábovce hezky voní a chutnají ořechy, rozinky ji dělají malinko šťavnatou, ale jinak je výsledek sušší. Polevu jsem už nedělala.