Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami
60 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500mililitrůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůOřechy vlašské
- 40gramůHrozinky
- Na polevu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na vymazání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na závěr pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
- 2Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout a vyklopíme ji na síto. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu
- 3připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 16. 7. 2016
Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami
Tato bábovka mě osobně nijak neoslovila, je to taková běžná snídaňová záležitost. V receptu musí být chyba v množství mouky, jelikož těsto bylo husté, vůbec by se nedalo do formy nalít, jak se píše v postupu. Přidala jsem ještě cca 100 ml vlažného mléka. V bábovce hezky voní a chutnají ořechy, rozinky ji dělají malinko šťavnatou, ale jinak je výsledek sušší. Polevu jsem už nedělala.