Bábovka třená

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
958 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme máslo, cukr a žloutky. Přilijeme vlažné mléko a přidáme kůru a šťávu z citronu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 2
    Těsto vložíme do silně vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v nepředehřáté troubě 1/2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 4. 7. 2016
Bábovka třená
Moc dobrá bábovka, velmi doporučuji vyzkoušet. Pekla jsem ji ve větší silikonové formě - nízké katedrále z e-shopu Vše na vaření. Má moc hezký tvar. Dávku ingrediencí jsem zdvojnásobila na 24 porcí, ale tolik porcí se z bábovky nedá udělat. Přemýšlím, proč vkládat péct do nepředehřáté trouby. Dala jsem do předehřáté a pekla pozvolna zhruba 45 minut. Chuť je moc dobrá, hezky voní a bábovka je jemná. Určitě budu dělat častěji.🙂
Anonymní uživatel
út 5. 7. 2016
Bábovka třená
Ještě jsem zapomněla dodat, že se mléko a citr.šťáva dává do utřeného základního těsta po troškách a střídavě s moukou. Do zbytku mouky teprve vmíchám prášek do pečiva a už opatrně přidávám sníh. Ten až úplně nakonec.