Bábovka třená se škrobovou moučkou
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyRum
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOřechy lískové
- 150gramůSolamyl
- 180gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
528 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Cukr se žloutky třeme do pěny, zakapeme citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru, rum, kypřicí prášek a po lžících škrobovou moučku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhanými oříšky a naplníme těstem.
- 3Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.