Bábovka z celozrnné mouky
100 min.
Ingredience
- 75mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyKakao - prášek
- 10lžicMarmeláda jahodová
- 50gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2kusyJablka
- 200gramůCukr krupice
- 75mililitrůOlej stolní
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
- 2Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 3Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao.
- 4Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince.
- 5Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto.
- 690 minut pečeme při 175 stupních.
- 7Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.