Bábovka z ovesných vloček a akátového medu

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 160°C. Klasickou bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Pokud máme silikonovou formu, použijeme ji.
  • 2
    Dobře promyté vločky necháme okapat, pak je dáme do mixéru, přidáme nastrouhané jablka bez slupek a rozmixujeme je.
  • 3
    Ovesnou směs dáme do mísy, přidáme 2 vejce, 1 žloutek, tekutý med, nadrobno pokrájené ořechy, promyté pokrájené sušené brusinky, strouhaný kokos, nastrouhanou citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, jedlou sodu a olej. Směs promícháme, pak přidáme bílý jogurt a znovu těsto důkladně promícháme. Z jednoho bílku vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme zlehka do těsta, které vlijeme do bábovkové formy.
  • 4
    Bábovku vložíme do středu vyhřáté trouby a pečeme ji přibližně 50 minut dozlatova. Upečenou bábovkku necháme mírně vychladnout, pak ji vyklopíme a po úplném vychladnutí krájíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.