Bábovka z ovesných vloček a akátového medu
70 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formy
- 1lžíceMouka bezlepková Mantler
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 510gramůOvesné vločky
- 2kusyJablka
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMed akátový
- 3lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceBrusinky sušené
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžíceCitrónová kůra
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2lžíceOlej kokosový
- 220gramůJogurt bílý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 160°C. Klasickou bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Pokud máme silikonovou formu, použijeme ji.
- 2Dobře promyté vločky necháme okapat, pak je dáme do mixéru, přidáme nastrouhané jablka bez slupek a rozmixujeme je.
- 3Ovesnou směs dáme do mísy, přidáme 2 vejce, 1 žloutek, tekutý med, nadrobno pokrájené ořechy, promyté pokrájené sušené brusinky, strouhaný kokos, nastrouhanou citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, jedlou sodu a olej. Směs promícháme, pak přidáme bílý jogurt a znovu těsto důkladně promícháme. Z jednoho bílku vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme zlehka do těsta, které vlijeme do bábovkové formy.
- 4Bábovku vložíme do středu vyhřáté trouby a pečeme ji přibližně 50 minut dozlatova. Upečenou bábovkku necháme mírně vychladnout, pak ji vyklopíme a po úplném vychladnutí krájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.